Dressmann-blazer

Hvor får man tak i slikt i et normalt prissegment? Kan gjerne debutere med en Dressmann-blazer mens jeg venner meg til stilen. Hva knappene er laget av er heller ikke farlig, de kan skiftes :) Jeg er verken skipsreder eller direktør, og ikke mer enn 25 år, men har likevel lagt min elsk på den dobbeltspente dressjakken, som etter min mening både bør være marineblå og ha blanke knapper. I 1930 årene opplever en endret standard, en herremote som er nesten den samme som i dag. Nå kommer hatten, frakken, dressen med slag lange bukser med oppbrett. Etter 1930 årene forandrer herremoten seg lite, slagene veksler mellom brede og smale slag, dobbelkneppet eller enkeltkneppet skiftende opp igjennom årene. Bukser med eller uten oppbrett. Til og med i skrivende stund i 2009 har herremotene nesten ikke forandret seg når vi ser klassisk og historisk på det.
Etter min mening er det for mange kvinnelige designere som tegner klær til menn, og for mange menn som tenker mer kvinnelig enn mannlig uten å kjenne / se mennenes virkelige behov.

Fortsatt er vi menn ikke blitt kvitt fallos symbolet slipset, skjorten med krage. Design vi har slept etter oss helt fra århundreskiftet. Det er for lite debatt om klær til menn. Vi bare fortsetter i samme spor.
Jeg synes det er på tide med en debatt om design og funksjonalitet når det gjelder klær til menn. Manglende debatt om klær for menn er noe av grunnen til hvorfor sportsklærne har overtatt mye av herremotene.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Dressmann-blazer