Sminke

Dyrevennlig sminke

Tenk deg om og bruk dyrevennlig sminke

En veldig positiv ting som har skjedd i Norge de siste årene er loven om dyretestet sminke.

Fra 11. mars 2013 er det forbudt å selge og importere dyretestet kosmetikk i Norge, EU og EØS. Dette gjelder ikke bare ferdigprodukter, men også ingredienser og råmaterialer. Det er likevel viktig å huske at mange av de samme produsentene som selger ikke-testede produkter for det norske og europeiske markedet, fortsetter å benytte seg av å tillate dyreforsøk andre steder i verden, for eksempel i Kina, der dyretestingen av kosmetikk på dyr er påbudt. Dyrevennlig sminke

Derfor havnet bl.a. Revlon, Nivea, Mary Kay og L’occitan på svartelisten. Et spørsmål som ofte blir stilt er: «men er ikke dyretestingen blitt mer human nå?». Svaret er at testmetodene er ubehagelige for dyr, det svir og klør i øynene og på huden, osv.
Dyrene lever i et stimulifattig miljø og blir ofte fastspent. Det er ikke mye humant i mine øyner. Men som sagt, så er det veldig bra at i snart 2 år nå har det vært forbudt å importere sminke som er testet på dyr. Flere selskaper har garantert skriftlig at de ikke tester på dyr, ikke bare ferdige produkter, men også ingrediensene.

Rema 1000 (Soft style), First price, H&M, Hello Kitty, GOSH, Lush, Lucky Duck, The Body Shop, Faith in Nature, Blenda, Milo, Lano, Makeup Mekka, Simple, Salmi, Ecover, Ecoleaf og mange flere, er merker som selger dyrevennlig sminke som du trygt kan bruke!

 

Slik vet du om du kjøper dyrevennlig sminke

Det finnes faktisk en app til både iPhone og Android man kan laste ned dersom man er usikker.
Den heter «Dyretestet?» og anbefales. Da kan du være på shopping og dersom du er usikker på om produktet er dyretestet, så kan du enkelt ta opp telefonen og sjekke på appen.
Så vær en god dyrevenn og se etter produkt som ikke blir testet på dyr – kjøp dyrevennlig sminke! Og husk det gode ordtaket «en kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe en»

Husker du det, så skjønner du at dersom alle tenker dette, så får vi kanskje slutt på at dyrene må lide for skjønnheten til mennesker. Jeg oppfordrer alle til å gå for dyrevennlig sminke på neste shoppingtur!