Huset ved innsjøen

Fascinerende og perfekt sommerfortelling. Nesten seks hundre sider med nydelige karakterer i eventyrlige omgivelser, og passe doser med tragedier, spenning og romantikk.

Seksten år gamle Alice Edevane gleder seg til den årlige sommerfesten på Loeanneth i juni 1933, på familiens idylliske landsted i Cornwall. Hun er lykkelig uvitende om at hennes og resten av familiens liv snart vil for alltid være totalt forandret. Neste morgen er er hele familien i sjokk over hva som kan ha skjedd mens fyrverkeriet imponerte og alle de festtemte menneskene danset lykkelige i sommernatten.

Sytti år senere kommer tilfeldigvis den permiterte etterforskeren, Sadie Sparrow, forbi eiendommen, og noe gjør at hun aner ugler i mosen. Hun blir betatt av eiendommen, men får en sterk følelse av at noe guffent har skjedd på dette stedet. Herfra får vi være med på en utrolig fascinerende historie om menneskene som bodde her – den velstående familien Edevane.

Min mening om boken:

Den er perfekt som sommerlektyre, og Kate Morton har lykkes fantastisk godt med sin levende beskrivelse av atmosfæren rundt det ubebodde og nå forfalne herskapshuset, den overgrodde hagen og rommene som er dekket av et tykt lag med støv. Denne forfatteren har et alldeles utmerket talent for å forme stemninger med ord og dermed skape imponerende bilder.

Bokens sjanger er både familieroman, historisk og krim på samme tid. Fortid og nåtid veves godt inn i hverandre, og man bør ha tungen beint i munnen og følge med på kapitlenes overskrift og årstall. Mange folk til å begynne med, men det går seg til. De komplekse karakterene utdypes svært detaljert og presist, og de to hovedpersonene Alice og Sadie, er hver på sin måte svært interessante og sterke kvinnelige karakterer, men Eleanor Edevane, mor til Alice var kanskje den hovedpersonen som imponerte meg mest.

Anbefaler absolutt boken. Dette er ren underholdning som det er vanskleig å legge fra seg. Så har du anledning til å finne deg en god stol i skyggen under et tre i hagen, da har du et perfekt utgangspunkt for denne storyen.

Den er spennende, selv om slutten for en som har lest denne type bøker før, ikke kom helt overraskende.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Huset ved innsjøen