Hvorfor er gresset grønt?

Jeg lurer på hvorfor gresset er grønt og himmelen er blå og havet er blå eller grønt alt ettersom og sola er gulhvit. Et grønt gress suger til seg alle fargene i spekteret bortsett fra grønt, som det da reflekterer tilbake. Det er fascinerende. Jeg vet ikke hvorfor gresset reflekterer akkurat grønt tilbake, men det finnes nok en forklaring. Naturfag var ikke det faget jeg var best i, selv om jeg gjorde det helt greit. Jeg synes imidlertid at det er interessant, men på skolen blir det ofte tørt.

All denne kunnskapen om verden og oss selv blir redusert til skolebøker med barnslige illustrasjoner og tekster der de har forsøkt å ramse opp alt det grunnleggende i naturvitenskapen med små, tørre punkter. Og ikke minst; læreren som står foran klassen og prater om noe hen åpenbart ikke er spesielt lidenskapelig opptatt av, eller i det minste noe vedkommende har pratet om så mange ganger at det nå kommer ut automatisk, som om læreren slår på autopilot og plutselig blir en robot. Men uansett. Jeg tenkte å spille på gratis spilleautomater nå! Snakkast.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Hvorfor er gresset grønt?