Moods of Norway

Moods of Norway

En av Norges stoltheter – Moods of Norway

En av Norges fremste aktører innen klær er Moods of Norway. Du har garantert sett den rosa traktoren et eller annet sted. Merket ble startet av Stefan Dahlquist, Peder Børresen, og Simen Staalnacke i 2003.

Trioen ble omtalt i juli 2009-utgaven av Cliché Magazine, med en historie om deres voksende merkevare. Dahlkvist og Staalnacke studerte på Hawaii Pacific University, da Børresen som var en gammel venn av Staalnacke kom på besøk… En fest og en samtale om et motemerke med en norsk vri førte til at gruppen lanserte den første samlingen i 2003. Moods of Norway

Etter en håndfull butikker i Norge, Japan, Sverige, Holland og Sveits, åpnet Moods of Norway et amerikansk flaggskiplager i mai 2009 på Robertson Boulevard i Beverly Hills. Selskapet har slagordet “Happy clothes for happy people”. Med sin morsomme og edgy design klarte de å innlemme sin sans for humor. “246,619” er brodert i hver og en av mennenes dresser – det er da antallet traktorer i Norge.

I 2010 slapp de sitt første fullt elektroniske produkt, et Moods of Norway-vaffeljern som gjorde vafler formet som traktorer. Men i 2011, spurte de kundene sine om å returnere sine vaffeljern da det kunne være brannfarlig. Det er fortsatt ukjent om vaffeljernene vil returnere til markedet.

I 2014 var Moods of Norway den offisielle designeren for de norske OL-uniformene i Sochi.

 

Historien bak suksessen

Den første butikken disse gutta åpnet, var i Stryn, i desember 2006. Åpningsfesten var et spesielt arrangement, med både champagne, griser og geiter. Klesdesigneren Simen Staalnacke har selv stått for det meste av butikkdesignet – med god hjelp fra lokale håndverkere.

Hele butikken ble tegnet og produsert lokalt. Butikken i Stryn er en mal for butikkene som etter hvert har kommet i både Norge og i utlandet. Moods of Norway har gjort stor suksess med moteklær for ungdom og inspirasjonen til de særegne klesplaggene har trioen hentet fra både hjemlige tradisjoner og internasjonale trender.

Her finner man alltid en plagg med en edgy vri.